Sešn, čakanie a elektronické faktúry

Dnes som sa rohodol, že si aktivujem elektronické faktúry v spoločnosti T-Mobile. Sľubujem si od toho hlavne, že mi prestanú posielať klasické papierové faktúry spolu s kôpkou ďalších zbytočných papierov, ktoré k nim prikladajú.

Po prihlásení do “Vašej osobnej zóny” som si na moment odbehol. Po pár minútach som sa vrátil k zóne a systém na opačnej strane ma prekvapil zaujímavou hláškou (samozrejme v peknej ružovej farbe):

Ľutujeme, ale vaša sešn vypršala.

Chvíľu som na to slovo pozeral a nedochádzal mi význam, ale nakoniec došiel :) To poslovenčené cudzie slovo vyzerá otrasne.

Zaujímavou a najmä otravnou vlastnosťou celej T-Mobile zóny je, že medzi každou požiadavkou a zobrazením výsledku ma systém neustále presviedčal, aby som čakal, namiesto toho, aby som s ním mohol plynule pracovať.

T-Mobile - čakajte prosím

Chápem, že niektoré moje požiadavky neboli triviálne a vyžadovali nejaký čas na spracovanie, ale očakával by som trvanie v sekundách a nie minútach. Pri finálnej požiadavke o aktivovanie elektronických faktúr to trvalo dokonca 7 minút! Tomu sa hovorí odozva :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *