The Secret aka Tajomstvo

Práve som dopozeral film The Secret a cítim sa úplne úžasne, zanechal vo mne úžasnú energiu a radosť, mám chuť meniť svet (obrazne)….alebo aspoň svoj život. Myslím, že o to ide tvorcom filmu predovšetkým. Práve dnes – ešte pred pozeraním filmu – som sa rozhodol, že si idem oprášiť svoj nepoužívaný vodičák. Mal som z toho obavy, teraz už verím, že sa mi to podarí. Nachádzam sa v období, keď si hľadám novú prácu, napísal som pár žiadostí, teraz viem, ako si mám práve tú svoju vysnívanú prácu privolať…predstavujem si, že už ju mám…a mám z toho úplne super pocit…hlavne vďačnosti. Odporúčam každému – je to super film.

Haha, to som vás dostal, čo? Určite ste si už mysleli, že to myslím vážne. Prvý odstavec som však ukradol z jednej diskusie. Sám by som takú pochvalnú ódu nezvládol. Určite nie v tomto prípade.
Pozerať ten paškvil je pre normálne zmýšľajúceho (no dobre, normálne zmýšľajúci možno nestačí, treba aspoň základné kritické myslenie) človeka utrpením. Vďaka bohu, že som to pozeral iba na pol oka. Ako názov napovedá, celý obsah sa točí okolo “úžasného tajomstva”, ktoré pre nami neprajníci ukrývali dlhé storočia. Myslíte, že sa to tajomstvo dozviete? Myslíte si, že vás naučí orientovať sa v živote? Myslíte, že vám pomôže odstrániť všetky vaše problémy? Prd! Je to 90 minút čistej demagógie a permanentného omieľania, že všetko, čo si v živote želáte, privoláte svojimi myšlienkami. Viac asi nemá zmysel písať, najlepšie to vystihuje toto video.

Jediným pozitívnom Tajomstva je, že vydzvihuje koncept pozitívneho myslenia. Sila tejto myšlienky sa však stráca v balaste zvyšných 89 minút.

Odkazy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *